Temptation Island als redmiddel voor je relatie…

Het klinkt te mooi om waar te zijn en dat is het eigenlijk ook. Het idee (tv format) is dat stellen gesplitst worden op 2 eilanden. Een eiland voor de mannen en een eiland voor de vrouwen. Door zonder hun partner een periode op een eiland te vertoeven hopen ze te bewijzen dat hun relatie tegen alles bestand is en ze sterker dan ooit weer naar huis zullen terugkeren. Het verblijf is echter niet zonder obstakels die bedoeld zijn om de relatie te saboteren: drank, zomerse activiteiten en niet te vergeten de verleiders en verleidsters. Daarnaast wordt er natuurlijk ook extra op de psyche van de deelnemers ingespeeld door met korte filmfragmenten van gebeurtenissen op het andere eiland verwarring en twijfel te zaaien.

Zelf zou ik nooit deelnemen aan dit programma.
Om twee belangrijke redenen. Eén: ik heb helaas niet het figuur om op televisie in mijn bikini rond te lopen. En twee: met al deze ingrediënten denk ik dat het wel mis moet gaan. Alsof je me in een snoepwinkel zet en zegt dat ik niks mag eten (dat lukt me namelijk ook al niet, vandaar dat figuur). En stel dat het wel lukt, dan wordt het nog steeds een hele uitdaging om de beelden uit mijn hoofd te krijgen van mijn partner die het heel gezellig heeft met de verleidsters, ook al houdt hij zijn handen netjes thuis. Het kwaad is dan toch al geschied.

Wil je toch je relatie uitdagen met een eilandbezoek, dan is Imago relatietherapie een heel goed alternatief. Je wordt juist uitgedaagd om op bezoek te gaan op het eiland van je partner en daarbij al je eigen gedachtes, overtuigingen en gevoelens op je eigen eiland even achter te laten. Door je te verwonderen over hetgeen zich op het eiland van je partner afspeelt, kun je hem of haar beter leren begrijpen. En met meer begrip wordt het gemakkelijker om te zien dat jullie verlangens en behoeftes wellicht minder ver uit elkaar liggen dan gedacht. Maar ook dat jullie echt twee verschillende personen zijn die in plaats van te moeten samensmelten kunnen leren samen naast elkaar te staan.

Kortom, stap op elkaars eiland in plaats van op die van jezelf te blijven.

Nieuwsgierig geworden of misschien wel heel enthousiast? Neem vooral Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op om eens kennis te maken.